lobby & advocacy

Beneficiarii POS DRU isi incaseaza banii. 945 de cereri de rambursare vor fi platite pana maine

en realidad se miente mucho mas dineroPână la sfârşitul zilei de vineri, 22 februarie 2013, vor fi achitate 945 de cereri de rambursare depuse de beneficiarii de finanţări acordate prin POS DRU. Plăţile vor viza cererile de rambursare care au fost deja procesate de AM, se precizează într-un comunicat din data de 21 februarie 2013 al Ministerului Fondurilor Europene.

“Astăzi şi mâine vor fi efectuate plăţi în valoare de aproximativ 335 milioane de lei către beneficiarii de finanţări acordate prin POS DRU. Achitarea acestei sume încă din prima zi în care avem la dispoziţie resursele necesare este un semn că derularea acestui program se îndreaptă către normalitate”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013 erau în derulare 2.455 de contracte de finantare prin POS DRU. Programul a fost suspendat în luna august 2012 şi deblocat la începutul lunii februarie 2013.

Ministerul Fondurilor Europene implementează măsuri pentru deblocarea celorlalte trei programe presuspendate de Comisia Europeană: Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, se arată în comunicat.

 Pentru informaţii suplimentare accesaţi www.maeur.ro

 
Comments

No comments yet.