lobby & advocacy

Coaliţia ONG-uri pentru Fonduri Structurale, sustinatoare în lupta de recuperare a fondurilor POSDRU

coalitia-onguri-pentru-fonduri-structuraleCoalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale susţine demersul public al Fundaţiei Alături de Voi  care a chemat în judecată Autoritatea de Management pentru POSDRU (AM POSDRU),  cu scopul de a-şi recupera cele trei milionae de lei care i se cuvin.

“Chemăm justiţia să se pronunţe cu privire la încălcarea prevederilor contractelor de finanţare prin nerespectarea termenului de 45 de zile de rambursare, de catre AM POSDRU în cele două situaţii, şi solicităm plata sumei de 2.301.939 RON şi dobânda la întârziere, din momentul scadenţei obligaţiei până la efectuarea plăţii efective, ceea ce ar însemna cam 3 milioane RON. Noi ca şi organizaţie am epuizat toate mijloacele amiabile de a solicita să se facă plăţile pentru cererile respective, la care există întarzieri remarcabile – un an la recuperarea TVA pe un proiect şi peste 6 luni la plata cererilor de rambursare pe alt proiect” – a declarat doamna Angela Achitei, preşedintele ADV România.

În această situaţie AM POSDRU susţine că este dispusă să rezolve pe cale amiabilă litigiul cu Fundaţia “Alături de Voi”, însă nu oferă niciun termen precis pentru posibila întâlnire de mediere.

Mai mult, Autoritatea de Management işi exprimă încrederea că “odata cu stabilirea bugetului pe 2013, vom reuşi să ajungem la zi cu plăţile astfel încât nici beneficiarii şi nici noi să nu mai ajungem în astfel de situaţii”.

În acest context, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale  declară următoarele: “ne exprimam speranţa că POS DRU va reveni la o situaţie de normalitate, astfel încât beneficiarii să nu mai fie nevoiţi să ia în considerare acţionarea în justiţie, iar respectarea obligaţiilor contractuale să nu reprezinte doar o opţiune. Deşi, conform contractului de finanţare, rambursarea  fondurilor ar trebui să se facă în maxim 45 de zile, beneficiarii acestora sunt nevoiţi să aştepte chiar şi un an.

Mai multe informaţii găsiţi pe: www.ce-re.ro

 

 

 
Comments

No comments yet.