lobby & advocacy

Evaluari din doi in doi ani si manuale digitale pentru elevii de pana in clasa a VIII-a

11comper3_65359ae647Ministrul Educației, Remus Pricopie,  a anunțat implementarea unor noi măsuri de evaluare pentru elevi, potrivit Mediafax. Astfel, începând de anul viitor, elevii vor fi evaluați periodic, din doi în doi ani, prin teste de tipul celor naționale de la finalul clasei a VIII-a. Mai exact, vor exista evaluări în clasa a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a, întrucât este necesără realizarea unor ”măsurători pe traseu.”

“Noi vedem rezultatele de la sfârşitul clasei a VIII-a în condiţiile în care nu există nicio evaluare până la sfârşitul clasei a VIII-a, semnificativă, şi ne mai uităm la bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul după patru ani”, a spus ministrul Educaţiei la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV, sursă citată de Mediafax.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că rezultatele acestor evaluări pe parcurs nu vor conta la medie, dar se va putea ține cont de ele sub forma unor bonificații. În acest caz, dacă elevul  obține un rezultat bun la test poate fi recompensat printr-o notă maximă în catalog.

O altă schimbare avută în vedere de Ministrul Educației este reprezentată de introducerea unor manuale digitale care vor fi puse la dispoziția elevilor prin  intermediul  site-ului www.manuale.edu.ro, actualmente aflat în construcție. Este vorba despre diverse PDF-uri și aplicații multimedia. În plus, pentru elevii din clasele mici se prevede ca manualele clasice să fie împărțite în două volume, aferente fiecărui semestru.

“Anul viitor nu exclud să avem manualele împărţite, cel puţin pentru clasele mici. Din septembrie, copiii vor avea manual în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet www.manuale.edu.ro vor exista manualele în format digital”, a declarat ministrul.

 
Comments

No comments yet.