lobby & advocacy

Executivul vrea sa atraga investitii de cel putin 10 miliarde de euro pana la finele anului. Ce domenii vor fi sustinute?

UntitledPână la sfârșitul anului Guvernul și-a propus să atragă investiții de cel puțin 10 miliarde de euro și să creeze minimum 50.000 de locuri de muncă. Obiectivele au fost prezentate de către premierul Victor Ponta, joi,  11 iulie 2013, în cadrul unei informări publice privind Planul Național de investiții și creare de locuri de muncă. 

Pe termen lung, Executivul are în vedere creșterea numărului de salariați, pentru a se ajunge la egalitate cu numărul de pensionari.

”Evident că obiectivul nostru strategic pentru România este acela de a avea un număr de angajaţi cel puţin egal cu cel al pensionarilor în aşa fel încât să putem să avem o proiecţie sustenabilă pe următorii cinci, zece, 15, 20 de ani, iar efortul principal se va îndrepta spre creşterea acestui număr de salariaţi stabili în aşa fel încât, repet, să avem o perspectivă pe termen mediu şi lung”, a declarat prim-ministru.

El a precizat faptul că investițiile vor fi susținute în cinci domenii cheie, după cum urmează: energie, resurse minerale, agricultură, industrie și infrastructură de transport.

Pentru mai multe informații consultați ”Planul Național de investitii strategice si crearea de locuri de munca”, accesând următorul link: http://www.gov.ro/upload/articles/120481/program-national-atragere-de-investitii-1.pdf

 

 
Comments

No comments yet.