lobby & advocacy

Germania, primul stat european care introduce un „al treilea gen” pe certificatele de nastere

feminin_masculinPe certificatele de naștere germane va fi introdus un al treilea gen, “nedeterminat”, cu scopul de a reduce discriminarea în rândul persoanelor care se nasc cu malformații genitale. Mai exact, această măsură va permite părinților să nu completeze câmpul referitor la sexul bebeluşilor, astfel încât copii care au la naștere caracteristici ale ambelor sexe, masculin şi feminin, să poată să decidă mai târziu dacă vor deveni femei sau bărbaţi.

Germania este prima ţară de Europa care introduce o astfel de măsură, ziarul german “Süddeutsche Zeitung” numind această schimbare “o revoluţie în legislaţie”.

Nu se știe încă cum va afecta această măsură celelalte documente oficiale, cum ar fi carnetul de conducere, pașapoartele, unde sunt puse la dispoziție doar două opțiuni la categoria “sex”.

Legea  care prevede introducerea celui “de-al treilea gen” va intra in vigoare in luna noiembrie a anului curent.  Deși a fost acceptată în mai, aceasta s-a făcut publică recent, la şase săptămâni după ce Australia a devenit prima ţară din lume în care s-a recunoscut în documentele oficiale o a treia categorie de sex, măsură adoptată pentru persoanele care au recurs la operaţii de schimbare de sex.

Sursa: www.zf.ro

 
Comments

No comments yet.