lobby & advocacy

Guvernul modifica Codul Silvic si legea contraventiilor silvice

Guvernul_RomanieiGuvernul a decis elaborarea unui act normativ care să amendeze Codul silvic şi legea contravenţiilor silvice, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Executivului.

Decizia a fost luată ca urmare a informării depuse de Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Ana Varga, privind amendarea Codului Silvic şi a legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Prin această informare, Ministrul delegat a semnalat faptul că proiectele legislative pentru domeniul silvic, înscrise pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, nu aduc beneficii domeniului reglementat, ci dimpotrivă, creează breşe în cadrul legal, ce pot duce la degradarea pădurilor României.

Este vorba despre proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.46/2008 – Codul Silvic şi proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Mai mult, Ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură Lucia Ana Varga, a atras atenţia asupra faptului că punctele de vedere cuprinse în rapoartele de admitere ale Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, nu coincid cu cele ale Guvernului. Astfel, ministrul a solicitat retrimiterea iniţiativelor legislative la Comisie în vederea corelării acestora.

În acest context, Ministrul delegat a fost mandat să prezinte Executivului în termen de 30 de zile, un proiect de act normativ referitor la codul silvic şi contravenţiile silvice în vederea modificării şi completării acestuia.

Prin aceste modificări se doreşte diminuarea tăierilor ilegale şi a abuzurilor în activitatea de exploatare a pădurilor.

În perioada imediat următoare vor fi programate dezbateri publice în care vor fi puse în discuţie măsurile propuse în acest proiect normative, se arată în anunţul de pe site-ul Guvernului.

 

 
Comments

No comments yet.