lobby & advocacy

Habitat for Humanity Romania, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany si Delphi Automotive isi unesc fortele pentru a renova scoala din Liteni, judetul Iasi

Scoala_Gimnaziala_Liteni_5Habitat for Humanity România, Fundația Serviciilor Sociale Bethany și Delphi Automotive au identificat Școala din Liteni, județul Iași, care are nevoie urgentă de renovare, pentru ca cei 450 de elevi să învețe într-un mediu curat și sănătos. Școala din Liteni este alcătuită din două corpuri de clădire, care au fost construite în anul 1950. Un corp de cladire a fost renovat în 2002, în timp ce al doilea este într-un stadiu avansat de distrugere.

Membrii comunității și-au manifestat interesul de a face muncă voluntară alături de oricine dorește să îi ajute să renoveze școala, care este una dintre puținele rămase să deservească aceasta zonă aflată la 52 km de Iași. Sunt elevi care vin de la o distanță de 2-3 km în fiecare zi pentru a-și continua studiile.

„Școala din Liteni este de multă vreme în atenția fundației noastre, atât pentru nevoile copiilor din această comunitate, a școlii în care ei învață, dar mai ales pentru entuziasmul, pozitivismul și perseverența oamenilor de acolo. De la copii până la profesori și părinți, acești oameni nu stau cu mâinile în sân așteptând să se întîmple vreo minune pentru ei, ci pun umărul la treabă acolo unde este nevoie. Sunt copii care fac mai multe activități de voluntariat decât mulți copii de la oraș care trăiesc și învață în cele mai bune condiții. Acestea sunt câteva din motivele pentru care noi, echipa Fundatiei Bethany, ne implicăm cu tot entuziasmul și energia necesare în proiectul inițiat de colegii de la Habitat for Humanity, un proiect care cu adevarat schimbă vieți și mentalități”, declară Doamna Diana Paiuș, Manager zonal, Fundația Serviciilor Sociale Bethany Iași.

Aceasta școală necesită intervenție urgentă pentru renovarea următoarelor: două clase din corpul vechi, doua clase de grădiniță (necesită o investiție mai mare, deoarece sala actuală trebuie darmată până la temelie și refăcută, inclusiv tavanul), înlocuirea ferestrelor vechi cu altele noi, sigure și eficiente din punct de vedere energetic, înlocuirea întregului sistem de încălzire (în acest moment există încălzire la sobă), îmbunătățirea sistemului sanitar și de canalizare (cei 450 de elevi merg afara la cele 7 toalete din curte), renovarea sălilor de clasă din mansardă – consolidarea celor două săli de clasă și transformarea lor într-una singura și instalarea de ferestre de mansardă care să permită intrarea luminii naturale, repararea acoperișului, înlocuire uși.

„Acest proiect de renovare va fi realizat de Habitat for Humanity România prin intermediul filialei din Comănești și va costa 60.000 de dolari. Toate măsurile de renovare se pot face independent una de cealaltă și vor fi implementate cu ajutorul echipelor de voluntari. Le multumim partenerilor nostri de la Delphi, care ne susțin financiar în acest proiect și invităm și alte companii să ne ajute cu resurse financiare, dar și cu materiale de construcție sau echipe de voluntari. În acest proiect pot lucra până la 50 de voluntari simultan în echipe de 15 – 25 de persoane. Avem nevoie de tot sprijinul pentru ca începând din septembrie elevii să învețe într-o școală nouă și curată”, spune Gabi Pascal, Manager Programe Habitat for Humanity România.

“Parteneriatul cu Habitat in Romania pentru aceasta importantă inițiativa demonstrează în continuare sprijinul nostru pentru comunitățile în care trăim și muncim. Angajații Delphi s-au oferit deja voluntari pentru a face parte din acest proiect onorabil”, a declarat John Hutson, directorul fabricii Delphi Diesel Systems Iași. “Delphi continuă să creeze și să consolideze relații importante în comunitățile locale și este mândru să fie un partener de valoare în acest efort”.

 Articol preluat de pe www.stiriong.ro

 
Comments

No comments yet.