lobby & advocacy

Ministrul Fondurilor Europene estimeaza ca toate cererile de rambursare verificate vor fi platite in aprilie-mai

bani_euro_445567_27476500Ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, 26 martie 2013, la Senat, că estimează ca toate cererile de rambursare verificate, pentru proiectele finanțate din fonduri structurale și de coeziune, urmează sa fie plătite în perioada aprilie-mai.

“Am estimat că în aprilie-mai tot ce este depus ca cerere de rambursare să fie verificat şi plătit. Obiectivul este să trimitem Comisiei Europene cereri de rambursare de aproximativ un miliard de euro pe toate programele operaţionale până la finalul lunii aprilie. Mai-iunie, încă un miliard şi jumătate cereri de rambursare, iar diferenţa până la 6 miliarde şi jumătate până la finalul anului. Vor veni pe toate programele. Partea mai puţin plăcută este că avem Programele Operaţionale de Transport şi Competitivitate încă suspendate, ceea ce înseamnă că efortul va trebui să fie pe bugetul de stat, pentru a asigura plăţile la zi pe fiecare factură în parte, dar odată cu deblocarea acestora bugetul de stat va primi sumele cheltuite pe fiecare factură în parte” a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a mai spus că sunt multe cereri de rambursare neprelucrate de foarte mult timp. Stadiului absorbției Fondurilor Structurale și de Coeziune, la 15 martie 2013, este de aproximativ 13% (12,82%).

Sursa: www.agerpres.ro

 
Comments

No comments yet.