lobby & advocacy

Modificarea legii privind circulatia pe drumurile publice. Noi restrictii pentru cei care detin masini inmatriculate in alte state

Numere-de-Bulgaria-sursa-inmatriculareautobulgaria_ro_Românii care deţin maşini înmatriculate în alte ţări vor putea circula cu ele în ţară maximum 30 de zile de la dobândire. Acest lucru va fi valabil dacă se aprobă modificarea legii privind circulaţia pe drumurile publice, lansată în dezbatere publică de Ministerul de Interne.

“Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul ori reşedinţa în România, pot fi conduse pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state”, se precizează în Ordonanţă de urgenţă  pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, proiectul prevede ca persoana care conduce maşina înmatriculată în alt stat să fie menţionată în talon drept proprietar, iar documentele să fie traduse şi legalizate în limba română. În cazul nerespectării acestor condiţii, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare vor fi reţinute şi se vor păstra la sediul serviciului poliţiei rutiere din care face parte agentul constatator pentru o perioadă de 5 zile lucrătoare.Dacă în tot acest timp situaţia nu se remediază, ele vor fi restituite autorităţii emitente.

Aceste modificări au loc în contextul în care Guvernul a introdus timbrul de mediu.

 
Comments

No comments yet.