lobby & advocacy

Pensiile militare vor fi reintregite si vor reveni la nivelul de dinaintea recalcularii

stema_camerei_deputatilorPensiile beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională vor fi reîntregite și vor reveni la valorile de dinainte de a fi supuse recalculării din 2010, se arată într-un proiect de lege adoptat recent de către Camera Deputaților, aceasta având calitatea de for decizional.

Astfel, pentru a intra în vigoare, actul normativ trebuie promulgat de către Președintele României și mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

”Pensiile recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr.119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010”, se precizează în proiectul de lege. Totodată, se menționează faptul că plata pensiilor reîntregite se va efectua începând cu data de 1 octombrie 2013.

În plus, actul normativ mai prevede că, în cazul în care beneficiarii acestor pensii au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010.

Prezentul proiect de lege a fost adoptat în cadrul ședinței de marți, 18 iunie 2013, cu 262 de voturi ”pentru”, 15 voturi ”împotrivă” și 22 de abțineri, cei prezenți fiind în număr de 299.

Traseul legislativ al proiectului, precum și forma pregătită pentru promulgare pot fi consultate aici:

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13122

 
Comments

No comments yet.