lobby & advocacy

Posibila restrictie pentru inspectorii scolari: nu vor avea voie sa detina functii de conducere in cadrul partidelor politice

Writing Fountain penÎn data de 29 mai 2013, la Senat, a fost înregistrată o propunere legislativă ce are ca subiect depolitizarea reală a educației. Mai exact, prin recenta inițiativă legislativă se stabilește eliminarea posibilității ca inspectorii școlari să dețină funcții de conducere, numite sau alese, în cadrul partidelor politice, restricție valabilă și în cazul funcționarilor publici care nu pot ocupa funcții politice.

Potrivit Expunerii de motive, directorii unităților de învățământ preuniversitar nu trebuie să fie afectați de deciziile politice. Adoptarea acestei măsuri ar conduce la o îmbunătățire considerabilă a educației, după cum afirmă inițiatoarea proiectului legislativ, doamna senator Mihaela Popa.

”Trebuie să ne asigurăm că profesionalismul și calitatea în educație nu sunt diminuate de o anumită situație sau de un anumit interes”, mai adaugă aceasta în documentul de justificare a proiectului.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.1/2011 – Legea Educaţiei Naţionale se află în consultare publică până la data de 28 iulie 2013.

 
Comments

No comments yet.