lobby & advocacy

Propunere legislativa: acordarea unei zile libere pentru ingrijirea sanatatii copilului pentru orice salariat

sfatulparintilor_ro_vaccin_copii_430x284_99488900Un grup de parlamentari au înregistrat la Senat pentru dezbateri o inițiativă legislativă în care se propune ca părinților să li se acorde o zi liberă plătită pe an,  denumită ”liberul”, cu scopul de a avea timp să meargă cu copilul lor la un control medical de rutină, pentru a-i verifica starea de sănătate.

Proiectul de lege intitulat ”Propunere legislativă privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului” a fost înregistrat la Senat pentru dezbateri în data de 12 iunie 2013. Printre inițiatorii săi se numără Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu și Rovana Plumb.

Potrivit Expunerii de motive, prezenta propunere are drept scop completarea cadrului legislativ aflat în vigoare astfel încât să se creeze părinților condițiile necesare pentru protejarea sănătății copiilor lor și prevenirea îmbolnăvirii acestora.

În proiect se precizează că titularii dreptului la ”liber” sunt părinții, respectiv reprezentanții legali ai copilului, asigurați în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

Cum se acordă liberul?

Potrivit inițiativei legislative, liberul se acordă la cererea unuia dintre părinți la alegere, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care rezultă controlul medical efectuat.

Totodată, cererea părintelui va depusă cu cel puțin 15 zile lucrătoare înainte de vizita la medic și va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere că în ultimul an, celălalt părinte nu a solicitat ziua liberă și nici nu va solicita.

De asemenea, în proiect se arată că pentru familiile cu până la doi copii se acordă o singură zi lucrătoare liberă pe an, pe când în cazul celor cu trei sau mai mulți copii se acordă două zile libere pe an, consecutive sau separate după cum decide angajatorul.

Proiectul de lege mai prevede ca indemnizația pentru ziua liberă să fie egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Prevederile prezentei legi se aplică tuturor angajatorilor din mediul public și privat. În cazul în care aceștia nu le respect riscă să primească o amendă cuprinsă între 500 și 1500 lei. Sumele provenite din amenzi vor fi virate la bugetul asigurărilor sociale de sănătate. În viziunea inițiatorilor, în privința angajatorilor, aplicarea unei astfel de măsuri ar putea avea efecte benefice și asupra productivității muncii și reducerii cheltuielilor cu concediile medicale.

Propunerea legislativă se află în consultare publică până la data de 11 august 2013.

 
Comments

No comments yet.