lobby & advocacy

Propunere legislativa: completarea stemei Romaniei cu simbolul coroanei

250px-Coat_of_arms_of_Romania_svg

 Un grup de parlamentari au înregistrat la Senat pentru dezbateri o inițiativă legislativă în care se propune completarea stemei țării cu simbolul coroanei. Potrivit inițiatorilor proiectului, coroana ar trebui să fie plasată pe capul acvilei pentru a sublinia ideea de independență și suvernitate a statului român și a perioadei  în care acestea au fost obținute. 

“A sosit momentul să reîncoronăm acvila de pe stema României, ca act reparatoriu în față istoriei”, susțin parlamentarii în Expunerea de motive.

“În contextual globalizării, noțiunea de independență și suveranitate trebuie promovate pe orice cale, inclusiv in simbolurile naționale”, se mai precizează în Expunerea de motive.

Proiectul de lege intitulat ” Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.102 din 21 septembrie 1992 privind stema ţării şi sigiliul statului” a fost înregistrat la Senat în data de  3 septembrie 2013 și se află în consultare publică până la data de 2 noiembrie 2013. În cazul acestui act normativ, Senatul este prima Cameră sesizată.

Pentru informații suplimentare accesați: 

 http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=17542&pos=0&NR=b534&AN=2013

 
Comments

No comments yet.