lobby & advocacy

România este pregătită!

300px-UE_2007

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că România este pregătită să intre în Schengen, lucru confirmat şi de către purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

 ”Noi suntem pregătiți de Schengen, să se pregătească și restul țărilor că noi vom intra în Schengen.”, a spus premierul în contextul publicării  raportului pe justiţie de către Comisia europeană. De asemenea a precizat faptul că alegerile  şi situaţia politică din alte ţări ar putea  îngreuna aderarea noastră în zona Schengen.

În plus, Victor Ponta este de părere că „atunci când se va lua o decizia politică dintr-o ţară sau alta”, lobby-ul personal va facilita intrarea noastră în spaţiul de liberă circulaţie şi este convins de faptul că preşedintele Traian Băsescu va fructifica în acest sens relaţia foarte  bună pe care o are cu Germania.

Potrivit acestuia, situaţia trebuie gestionată cu calm şi rational, “să scoatem lucrurile importante pentru România – Justiţia, aderarea la Schengen – din bătalia asta de zi cu zi, totdeauna dusă până la limitele iraţionalului”.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul Guvernului României, www.gov.ro

 
Comments

No comments yet.