lobby & advocacy

Consiliul Judetean Iasi verifica transportatorii de persoane din judet

1277675721_102211358_2-IVECO-5912-transport-persoane-20-locuri-Braila-1277675721 Transportatorii de persoane din județul Iași au fost supuși miercuri, 13 martie 2013, controalelor desfășurate de către reprezentanții CJ împreună cu alte autoritățile abilitate. Acestea au fost inițiate ca urmare a numeroaselor reclamații și sesizări făcute de către cetățeni la Consiliul Județean Iași, cu privire la situația precară în care se desfășoară transportul public de persoane în județ, după cum se precizează într-un comunicat de presă emis de Consiliul Județean Iași.

La verificări au participat Vicepreședintele Consiliului Județean Iași Victor Chirilă, Coordonatorul Compartimentului Autoritatea Județeană de Transport Public Dumitru Calance și inspectori ai Inspectoratului Teritorial Nr.3, conduși de Inspectorul Șef Teritorial Florin Hopșa din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Prima verificare a început în Municipiul Pașcani, unde au fost controlate 3(trei) autogări: S.C. CEAU AMICO SRL Pașcani, S.C. SPRINTER AGM Pașcani și S.C. INTERTRANSCOM Pașcani și 3 (trei) firme care efectuează transport public în zonă: S.C.AUTOTRANS GAM SRL Pașcani, S.C. SPINTER AGM Sirețel și S.C. MARIUS UNIVERSAL SRL Pașcani.

Potrivit comunicatului, ISCTR a întocmit două procese-verbale de constatare a deficiențelor și o notificare unei societăți care desfășoară activități conexe transportului rutier (autogară) pentru remedierea deficiențelor.

Controalele s-au derulat conform Hotărârii de Guvern nr. 69 din 1 februarie 2012. ,,Vom continua seria de controale inopinate atât la firmele de transport cât și la autogările din județul Iași pentru a ne asigura că sunt respectate toate standardele impuse de lege. Transportul public din județ trebuie să se desfășoare și se va desfășura în mod civilizat, european, respectându-se atât regulile impuse prin caietul de sarcini aferent licențelor de traseu cât și drepturile pasagerilor care plătesc bilete de călătorie” a declarat domnul Victor Chirilă.

 
Comments

No comments yet.