lobby & advocacy

DESPRE PROIECT

Lobby-advocacy.ro este un proiect dedicat livrării de know-how în privinţa desfăşurării proceselor de influenţare a politicilor publice. Dincolo de monitorizarea şi mediatizarea noutăţilor din cadrul procesului legislativ, ne propunem să explorăm mecanismele prin care un grup de interese legitime îşi poate susţine cauza, invocând modele teoretice, dar şi exemple de bună practică. Promovăm demersurile de lobby şi advocacy şi susţinem creşterea nivelului de participare publică în luarea deciziilor.

Lobby-advocacy.ro încurajează dialogul social, susţine iniţiativele civice şi stimulează cetăţenii să fie în centrul dezbaterilor publice, urmărind, în definitiv, consolidarea unei democraţii participative care să respecte interesele tuturor. Sunt promovate demersurile de lobby şi advocacy ca mecanisme utile pentru orice grup de interese legitime care îşi doreşte să ia parte la deciziile care îi afectează viaţa. Astfel, ne dedicăm livrării de know-how pentru buna desfăşurare a proceselor de influenţare a politicilor publice. Lobby-advocacy.ro apreciază flexibilitatea politicilor publice şi nu formalismul actului politic, propune demersuri de lobby şi nu gălăgie inutilă.

Lobby-advocacy.ro reprezintă comunitarea românilor care au soluţii pentru România. Ne propunem să îmbogăţim perspectivele asupra activităţilor de lobby şi advocacy şi să pătrundem în arena politică a politicilor publice cu scopul de a ne îndeplini misiunea civică. Nu facem politică, facem Politici! Nu facem gălăgie, facem Lobby!

ECHIPA
Gabriel Lazar – Coordonator Proiect
Gabriel este specialist în lobby și advocacy și trainer certificat ANC. A absolvit Facultatea de Drept din Cadrul Universității Petre Andrei din Iași și Scoala Economică Postuniversitară ELITEC din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. De 10 ani activ în mediul ONG, a participat la proiecte care au avut ca scop dezvoltarea societății civile și promovarea cetățeniei active. Pasionat de lobby și advocacy este un promotor al creșterii transparenței decizionale în administrația publică centrală și locală și al folosirii demersurilor de lobby și advocacy pentru promovarea intereselor legitime ale cetățenilor.

Beatrice Bogean – Specialist în relații publice
Beatrice a absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza Iaşi, iar în prezent este masterandă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, specializarea Marketing si Comunicare în Afaceri.  De asemenea, este voluntar la Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, implicandu-se activ în proiectele organizatiei. Beatrice manifestă pasiune şi interes pentru lobby şi advocacy şi este o susţinătoare a acţiunilor civice, capabile să antreneze un progres sau cel puţin să inspire comunitatea. Este o persoană orientată spre rezultate, căruia îi place să înveţe mereu de la alţii şi pe alţii ceea ce ştie.

 
Comments

No comments yet.