lobby & advocacy

Ministerul Justitiei supune dezbaterii publice un nou regulament pentru Legea notarilor publici

just-280x205Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat în dezbatere publică un proiect de Regulament de aplicare a Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată. Legea notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995 s-a modificat şi completat prin Legea nr. 77/2012, care prevede că, în termen de 120 de zile după republicarea Legii nr.36/1995 (lucru întâmplat în M.Of. 72/2013), Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNP) trebuie să elaboreze regulamentul de aplicare a acestei legi.

Deoarece prin Legea nr. 77/2012 s-a produs o modificare semnificativă a legislaţiei în domeniul notarilor publici şi a activităţii notariale, care implică modificarea corespunzătoare a regulamentului, legiuitorul a optat pentru abrogarea actualului regulament şi elaborarea unui regulament nou. Acest proiect supus dezbaterii publice a fost elaborat pe baza propunerilor formulate de UNNP şi a soluţiilor legislative identificate de compartimentele de specialitate din cadrul MJ. Propunerea de act normativ poate fi consultată în întregime pe site-ul Ministerului, în secţiunea “Acte normative”.

1 aprilie 2013 este data până la care pot fi trimise către MJ propunerile şi observaţiile referitoare la acest act normativ.

Pentru informații suplimentare consultați site-ul ministerului, www.just.ro, secțiunea Transparență decizională

 
Comments

No comments yet.