lobby & advocacy

Ministrul Educatiei vrea sa introduca invatamantul obligatoriu de la cinci ani

1461394_85658005-5Învăţământul obligatoriu de la vârsta de cinci ani ar putea intra în vigoare în cel mult doi ani de zile, în acelaşi interval de timp pregătindu-se şi coborârea vârstei la care va fi introdusă a doua limbă străină, de la clasa a V-a la clasa a III-a, a anunţat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, după cum informează Mediafax.

“Este doar o idee analizată la nivelul ministerului, nu este o propunere înaintată Guvernului şi nici nu intenţionăm să o înaintăm acum, dar estimarea noastră este că în cel târziu doi ani de zile va trebui să coborâm vârsta la care copilul să fie integrat obligatoriu într-un învăţământ formal, respectiv să existe obligativitatea de a parcurge cel puţin grupa mare la grădiniţă. Sunt state în UE care încep învăţământul obligatoriu la patru ani şi sunt state care au învăţământul obligatoriu la trei ani. De ce contează acest lucru? Pentru că, cu cât îl antrenezi mai bine pe copil, îl pregăteşti, de fapt, pentru viaţa şcolară”, a explicat ministrul Educației.

Potrivit declarațiilor oferite de acesta, o  astfel de măsură nu necesită pregătiri speciale în infrastructură, pentru că 98 la sută dintre copii merg deja la grădiniţă la vârsta de cinci ani.

“Acolo unde ai 98 la sută, poţi să mai aduci doi la sută. Este vorba de un semnal foarte puternic pe care trebuie să îl dăm societăţii – să-şi ducă copiii la şcoală. (…) Dacă suntem părinţi responsabili, încet-încet le formezi anumite deprinderi şi îi pregăteşti pentru şcoală”, a mai arătat ministrul.

Articolul poate fi citit integral pe: www.mediafax.ro

 
Comments

No comments yet.