lobby & advocacy

Precizarile Ministerului Educatiei în privinta examenelor de finalizare a studiilor din anul scolar actual si taxele aferente

educatieMinisterul Educaţiei Naţionale (MEN) a emis câteva precizări în privinţa susţinerii examenelor de finalizare a studiilor (anul şcolar 2012/2013) şi cuantumul taxelor care trebuie achitate de absolvenţii învăţământului liceal, profesional şi postliceal.

Documentul emis de MEN conţine informaţii despre înscrierea candidaţilor, eliberarea actelor de studii, cuantumul taxelor pentru susţinerea examenelor şi actele normative avute în vedere la elaborarea precizărilor.

Printre precizările referitoare la taxe există şi una care îi vizează pe cei care au susţinut de cel puţin două ori examenul de bacalaureat şi care se vor prezenta la toate probele examenului. Aceştia vor fi nevoiţi să achite 230 de lei. În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată se face diferenţiat, în funcţie de numărul probelor care vor fi susţinute, luându-se în calcul şi cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Sursa: www.legestart.ro

 
Comments

No comments yet.