lobby & advocacy

Propunere legislativa: finantarea de catre stat a programului “Scoala dupa scoala” printr-un tichet de 100 lei lunar

Scoala-dupa-scoala-600x350Un grup de 86 de deputați au înregistrat la Camera Deputaților pentru dezbateri o inițiativă legislativă în care se propune ca statul să finanțeze programul ”Școală după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a, ai căror părinți  solicită acest serviciu, printr-un tichet în valoare de 1oo de lei lunar.

În proiect se precizează faptul că tichetul are scop exclusiv educațional, este netransferabil altor beneficiari, iar școlile sunt cele care decontează serviciul. ”Părinții pot opta pentru acest tichet, în scris, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii copilului la școală”, se mai arată în proiect.

De asemenea, tichetele sunt destinate atât elevilor din învățământul de stat, cât și celor din învățământul privat, valoarea lor putând acoperi integral sau parțial serviciile de tip ”școală după școală.” 

Potrivit inițiatorilor, acest proiect legislativ are drept scop sprijinirea familiilor care întâmpină dificultăți în ceea ce privește supravegherea copilului după orele de școală.  Mai mult decât atât, conform Expunerii de motive, prin măsura propusă se încurajează și se sprijină activitatea unor ONG-uri în care pot activa și cadre didactice ieșite la pensie.

”Prin urmare, vom avea trei categorii mari de beneficiari: elevi și părinți, ONG-uri și profesori pensionari și școala, prin îmbunătățirea rezultatelor elevilor și scăderea abandonului școlar”, susțin inițiatorii proiectului de lege.

Propunerea legislativă se află în consultare publică până la data de 2 septembrie 2013. Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect, urmând ca decizia finală să aparţină Senatului, în calitate de cameră decizională.

Proiectul de lege intitulat” Propunere legislativă pentru modificarea art.58 alin.(4) din Legea educației naționale nr.1/2011” poate fi consultat pe www.cdep.ro

 

 
Comments

No comments yet.