lobby & advocacy

Sindicalisti din CFR au protestat la sediul Ministerului de Finante

233299_articolSindicaliştii au spus că vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate “generalilor şi coloneilor”, ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.

Aceştia solicită reducerea numărului de disponibilizări vehiculate, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, acordarea de subvenţii pentru CFR, precum şi alocarea de bani pentru investiţii.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că programul de lucru al celor care nu vor disponibilizaţi ar urma să fie redus de la cinci la patru zile pe săptămână, cu o reducere de 20 la sută a salariului.

O delegaţie a protestatarilor a discutat, în timpul protestului, cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.

Liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a precizat că sindicaliştii vor picheta şi miercuri dimineaţă, de la ora 10.00, sediul Ministerului de Finanţe, mai ales că de la ora 9.00 se va afla acolo pentru discuţii delegaţia Fondului Monetar Internaţional.

Ministerul Transporturilor a arătat, într-un comunicat de presă, că prin semnarea contractului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA nu este prevăzută nicio înţelegere oficială referitoare la disponibilizarea salariaţilor.

Articolul poate fi citit integral pe: www.mediafax.ro

 
Comments

No comments yet.