lobby & advocacy

Toate cererile de rambursare a fondurilor POS DRU se vor plati in luna martie

00045158_largePrimul-ministru Victor Ponta i-a asigurat pe beneficiarii POS DRU că în cursul lunii martie se vor verifica și plăti toate cererile de rambursare depuse și aflate în întârziere. Acest lucru a fost semnalat în cuprinsul scrisorii trimisă beneficiarilor la începutul acestei săptămâni.

Mai mult, șeful Executivului  a ținut să precizeze că aparatul guvernamental va susține toate proiectele corecte aflate în derulare, cât și pe cele care se vor derula în viitor, atât prin intermediul acestui program operațional, cât și prin celelalte programe.

De asemenea, invocând obligațiile contractuale asumuate, primul-ministru a afirmat faptul că prioritatea Guvernului este asigurarea plăților la zi către toți beneficiarii de fonduri europene, indiferent de programul prin care sunt finanțați.

Absorția de fonduri europene reprezintă un domeniu strategic, iar activitatea beneficiarilor în cadrul proiectelor pe care le desfășoară contribuie la îndeplinirea obiectivelor pe care România și le-a asumat în vederea recuperării decalajelor de dezvoltare față de UE, se arată în cuprinsul scrisorii.

Confom documentului menționat, avansarea plăților către beneficiari este un semnal al concretizării deblocării acestui program. În această situație, șeful Guvernului speră la o creștere alertă a ratei de absorție a fondurilor europene în perioada următoare.  În ceea ce priveșteprogramului POS DRU, în prezent, s-a înregistrat o creștere de aproximativ 12% raportat la 7,73% cât era în decembrie 2012.

 
Comments

No comments yet.